Megerősítik a politikusok és az iskolák védelmét Szlovákiában

2024. május 16. – 17:04

Másolás

Vágólapra másolva

Sajtótájékoztatót tartott Ľubomír Solák szlovák rendőrfőkapitány Besztercebányán, ahol a kórházban ápolják a tegnapi merényletben többször is meglőtt miniszterelnököt, Robert Ficót. A Napunk tudósítása szerint Solák azt mondta, a főügyész hírzárlatot rendelt el a merénylet ügyében, és nem ad semmilyen tájékoztatást a nyomozás állásával, vagy Fico állapotával kapcsolatban.

Elmondta viszont, hogy a merénylet óta „jelentősen megugrott a hibrid fenyegetések száma”, ezért rendőrség megerősíti az iskolák, és a szerkesztőségek védelmét, fokozza a rendőri jelenlétet a parlament környékén, és extra védelmet kap minden szlovák parlamenti képviselő és közjogi méltóság. Azt is elmondta, hogy valószínűleg egy rendőrtől szivároghatott ki az a videó, amin közvetlenül a merénylet után a miniszterelnököt megtámadó Jurij Cintula azt mondja, azért lőtt, mert nem ért egyet Fico politikájával, és büszke arra, amit tett. A videó egy szlovák hírtévéhez jutott el, majd innen terjedt el a világsajtóban. Solák azt mondta, egyelőre egy rendőrt sem függesztettek fel a videó kiszivárogtatása miatt.

Ezzel párhuzamosan a cseh rendőrség bejelentette, hogy megerősítik a biztonsági intézkedéseket az éppen zajló jégkorong-világbajnokságon, elsősorban Ostravában, ahol a szlovák csapat játssza a meccseit.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!