Bezár, és lebontják Las Vegas egyik leghíresebb kaszinóját

2024. május 16. – 21:09

Másolás

Vágólapra másolva

Júliusban bezár a Mirage, Las Vegas egyik leghíresebb luxushotel-kaszinó komplexuma. A bontás és teljes átépítés után Hard Rock Las Vegas néven fog újjászületni, a tervek szerint 2027-ben. Az új épület legjellegzetesebb része a 210 méter magas, gitárt formázó torony lesz.

A Mirage 1989-ben épült, akkor a maga 630 millió dolláros költségével a világ legdrágább hotelének számított, és egyben a legnagyobbak egyikének is a maga 3000 hotelszobájával. A maga idejében egészen egyedülálló látványosságokkal vonzotta a turistákat, például egy mesterséges vulkánnal, illetve a belső térben épített dzsungellel és tengerparttal, tigrisekkel és delfinekkel. A kaszinó egy csomó filmben is feltűnt, az Ocean's 11-ben például többek között ezt rabolta ki George Clooney és Brad Pitt csapata.

Fotó: Ethan Miller / 2021 Getty Images
Fotó: Ethan Miller / 2021 Getty Images

A tulaj, a kaszinómágnás Steve Wynn 2020-ban adta el az MGM Resortsnak, az pedig 2022-ben adta tovább 1,1 milliárd dollárért a Hard Rock Internationalnek. Ez a cég egy floridai indián törzsé, a szeminoloké, akik kaszinóüzemeltetéssel gazdagodtak meg, majd 2006-ban vásárolták fel a Hard Rock Cafe étteremhálózatot. Ebbe a birodalomba tagozódik majd be a Hard Rock kaszinó/szálloda is.

A Mirage háromezer dolgozóját a bezárással egyidőben elbocsátják, de a szakszervezet elég jó végkielégítési csomagot harcolt ki: összesen 80 millió dollárt kapnak az alkalmazottak, mindenki minden ledolgozott éve után 2000-et.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!