Denník N: A Fico elleni támadás mindannyiunk elleni támadás, fordulóponthoz érkezett Szlovákia

2024. május 15. – 19:39

Másolás

Vágólapra másolva

„A Robert Fico elleni támadás mindannyiunk elleni támadás” – jelentette ki Matúš Kostolný, az egyik legnagyobb szlovák hírportál, a Denník N főszerkesztője. Kostolný a szlovák miniszterelnök elleni szerda délutáni merényletkísérletre reagálva publikált véleménycikket.

Az újságíró szerint fordulóponthoz érkezett Szlovákia. „Most dől el, hogy az ország a demokratikus Nyugat civilizált országaihoz tartozik, vagy sem” – írta. Kostolný szerint azzal, hogy egy fegyver is feltűnt a színen, a rendszerváltás utáni szlovák demokratikus politika története véget ért és egy új fejezet kezdődik meg.

„A Robert Fico ellen elkövetett merénylet undorító és elfogadhatatlan. Ennek soha nem kellett volna megtörténnie” – fogalmazott a főszerkesztő a Denník N magyar nyelvű kiadványa, a Napunk fordítása szerint.

Kostolný elítélte a szlovák politikusokat, akik nem tanultak a Ján Kuciak szlovák oknyomozó újságíró elleni 2018-as gyilkosságból, és csak még toxikusabbá tették a közbeszédet.

A Denník N főszerkesztője szerint a Fico elleni merényletkísérletre nem megfelelő reakció az ellenzék és a média hibáztatása. Ugyanakkor az is elfogadhatatlan szerinte, hogy mások pedig a szlovák miniszterelnököt és embereit hibáztatják, akik szerintük a tűzzel játszottak azzal, hogy az elmúlt hónapokban túlszították a gyűlölet az országban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!