Folyóba zuhant egy busz Szentpéterváron, legalább három utas meghalt

2024. május 10. – 14:58

Másolás

Vágólapra másolva

A Mojka folyóba zuhant egy utasokkal teli busz péntek délután Szentpéterváron, a balesetben legalább hárman meghaltak – írta a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség.

„Délután egy óra körül bejelentés érkezett arról a rendőrségre, hogy a Bolsaja Morszkaja utca 69. számú ház közelében a hídról a Mojka folyóba zuhant egy autóbusz. Az előzetes adatok szerint a baleset idején mintegy 20 személy tartózkodott a buszon” – írta az orosz belügyminisztérium közleménye. A sofőrt őrizetbe vették és a rendőrségre vitték. Két büntetőeljárás is indult a balesettel kapcsolatban.

Később a rendkívüli helyzetek minisztériuma azt közölte, hogy a búvármentési munkálatok befejeződtek a baleset helyszínén. A mentők kilenc embert emeltek ki az elsüllyedt buszból, többen súlyos állapotban vannak.

A folyóba zuhant buszt a „Taxi” nevű társaság üzemelteti, a szentpétervári városi bíróság szerint korábban 23-szor indult eljárás a cég ellen különböző közlekedési szabálytalanságok miatt. „Összesen 3,6 millió rubel bírságot szabtak ki a cégre” – írták a közleményükben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!