Egy hete ment el otthonról a hatéves autista kisfiú, azóta keresik Németországban

2024. április 29. – 04:57

Egy hete ment el otthonról a hatéves autista kisfiú, azóta keresik Németországban
Fotó: Bodo Marks / DPA via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Ezerkétszázan kutattak át vasárnap Németországban egy erdőséget egy csaknem egy hete eltűnt autista kisgyerek miatt – adta hírül az MTI. Az akcióban rendőrök, katonák, tűzoltók és a katasztrófavédelmi szolgálat önkéntesei vettek részt a Hamburgtól nyugatra található Bremervörde környékén, de továbbra sem találják a hatéves Ariant.

A kisfiú hétfőn este ment el egyedül a Bremervörde határában található Elm kistelepülésen található otthonukból. Egy térfigyelő kamera felvételei szerint a közeli erdő felé szaladt. A kezdeti keresési övezetet, amely főként Elm térségére összpontosított, a hatóságok vasárnapra kiterjesztették távolabbi területekre is. A keresés során egy másfél kilométer széles élőlánc fésülte át a térséget északról délre Elm irányába.

A keresés során drónokat, keresőkutyákat, az Oste-folyón búvárokat, valamint éjjellátó készülékkel felszerelt katonákat is bevetettek. A hatóságok szerint egyelőre nincs jele annak, hogy bűncselekmény történt volna. Hétfőn folytatják a kutatást a kisfiú után.

A múlt héten tűzijátékot is bevetettek abban bízva, hogy ez felkelti az autista kisgyerek érdeklődését. A tűzoltóság édességeket és színes lufikat is kihelyezett a fiú elmi otthonának közelében.

Magyarországon 2023 márciusában tűnt el otthonából egy ötéves autista kisfiú Tolna város Mözs nevű városrészéből. A gyereket a TEK is kereste, végül másnap délután, egy nappal később rátaláltak egy búzatáblában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!