Az amerikai képviselőház megszavazta az Izraelnek szánt 9 ezer milliárd forintnyi segélyt

2024. április 20. – 21:18

Másolás

Vágólapra másolva

Az amerikai képviselőház 366 igen és 58 ellenszavazat mellett elfogadta az Izraelnek szánt 9 ezer milliárd forintos (26 milliárd dollár) segélycsomagot. A képviselők szombaton hosszas huzavona után döntöttek az Ukrajnának szánt 22 ezer milliárd forintnyi (61 milliárd dollár) segélyről, illetve Tajvan támogatásáról is. A segélycsomagokról bővebben itt írtunk.

A hírt Izrael üdvözölte: a külügyminiszter azt írta, hogy a segélycsomag elfogadása erős üzenetet küld az ellenségeiknek. Israel Katz megköszönte az amerikai képviselőház segítségét, arról írt, hogy reméli: a csomagot az amerikai szenátus is kétpárti támogatással fogadja majd el.

Az X-en közzétett bejegyzésében Katz köszönetet mondott Mike Johnson republikánus házelnöknek és Hakeem Jeffries demokrata vezetőnek is:
„Az izraeli segélycsomag elsöprő kétpárti támogatással történő megszavazása bizonyítja Izrael és az Egyesült Államok közötti erős kapcsolatokat és a stratégiai partnerséget”.

A teljes, 95 milliárd dolláros csomagot Joe Biden elnök vitte a törvényhozás elé még tavaly, de az fennakadt a képviselőházban többségben lévő republikánusok ellenkezésén.

(CNN)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!