Mégis találtak helyszínt Orbánék brüsszeli konferenciájának

2024. április 16. – 11:37

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb fordulat következett be a Mathias Corvinus Collegium (MCC) brüsszeli irodája által szerdára és csütörtökre tervezett Nemzeti Konzervatív Konferencia (NATCON) ügyében, hiszen a szervezők X-platformon (korábban Twitter) megosztott kedd délelőtti bejegyzése szerint mégis találtak helyet az esemény megtartásához, írja a HVG.

Mint ebben írják, a várhatóan hatszáz résztvevőt megmozgató konferenciát a Claridge rendezvényhelyszínen tartják majd meg az eredeti programpontok szerint. Az újabb helyszínváltozásra azért volt szükség, mert a NATCON-t először a Concert Noble nevű helyszínen rendezték volna meg, ám ennek gazdái végül visszaléptek. Ezután a szervezők a Sofitel Brussels Europe-hoz fordultak, amely hétfőn utasította vissza a kérést azt követően, hogy Etterbeek városrész polgármestere egyeztetett a szálloda üzemeltetőivel.

A konferencián nemcsak Orbán Viktor miniszterelnök tervez beszédet tartani, de az előadók listáján szerepel Nigel Farage, a brexit ötletgazdája, valamint Eric Zemmour francia szélsőjobboldali politikus és a volt lengyel miniszterelnök, Mateusz Moravieczki is. A szervezők friss bejegyzésében az áll, hogy a városi hatóságok felvették a kapcsolatot a harmadik helyszín üzemeltetőivel is, mert mint írták: „a helyi politikusok bármit megtesznek, hogy megvédjék a politikai intézményrendszert”.

Az eseményt övező közfigyelem mértékét jól jelzi, hogy antifasiszta szervezetek korábban tüntetést terveztek a konferencia helyszínén, ám amikor kiderült, hogy a Sofitel tulajdonosa is nemet mondott, az antifasiszta tüntetés szervezői megüzenték az MCC-nek, hogy amennyiben egyáltalán nem tartják meg a Nemzeti Konzervatív Konferenciát, úgy nagy ünneplést rendeznek Brüsszelben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!