Az izraeli haderő szerint rakétákat is kilőtt rájuk Irán

2024. április 14. – 01:40

Másolás

Vágólapra másolva

Az izraeli haderő szóvivője, Daniel Hagari ellentengernagy egy videóüzenetben arról beszélt, hogy Irán rakétákat is kilőtt Izraelre, miközben több repülőgép készenlétbe helyezte magát és fel is szállt, hogy felkészüljenek az iráni támadásra.

„Nemrég Irán rakétákat lőtt ki a területéről Izrael Állam területe felé. Emlékeztetem önöket, hogy függetlenül attól, hogy honnan indítják a fenyegetést, amikor megszólal a riasztás, be kell menni az óvóhelyre, és ott legalább tíz percig várakozniuk kell. Valós időben tájékoztatjuk önöket, ha hosszabb ideig kell ott tartózkodniuk” – mondta Hagari.

A szóvivő azt mondta, Izrael légvédelmi rendszere „teljes mértékben működőképes, és mindenhol, ahol szükséges, még ebben a pillanatban is elfogja a fenyegetéseket”, majd hozzátette, hogy most is több gépük van a levegőben ebből a célból.

„Lehet, hogy robbanásokat hallani az elfogásokból vagy a lehulló törmelékekből. Mivel a fenyegetések sokfélék, a riasztások széles területekre vonatkozhatnak” – mondta. Hagari végezetül mindenkit arra kért, hogy ne terjesszenek álhíreket, és mutassanak felelősségteljes és nyugodt viselkedést.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!