Az IDF volt szóvivője: Ez az új Közel-Kelet első napja

2024. április 14. – 00:37

Másolás

Vágólapra másolva

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) egykori szóvivője, Jonathan Conricus szerint új időszámtás kezdődött a Közel-Kelet történelmében, mivel Irán most először támadta meg Izraelt közvetlenül a saját szuverén területéről. „Ez az új Közel-Kelet első napja” – mondta.

Conricus a BBC-nek nyilatkozva azt mondta, szerinte az izraeli légvédelem most azzal van elfoglalva, hogy kiiktassa az ország felé közeledő drónokat és rakétákat. Arra a kérdésre, hogy Izrael felkészült-e egy ilyen támadásra, azt mondta: „Szerintem Izrael jó a katonai vészhelyzetek megtervezésében, de a stratégiai részben nem mindig jeleskedik. Nem számítottam arra, hogy az irániak ezt megteszik, iráni földről. Ez más országokat, köztük az Egyesült Államokat is belerángatja a konfliktusba”.

Hozzátette: „Úgy gondolom, hogy van néhány terv a fiókokban, iráni célpontokat keresve”. Azt mondta, hogy ezek a célpontok valószínűleg olyan helyszínek lehetnek, amelyek „különböző terrorcsoportok, például a Hezbollah és a jemeni húszik felfegyverzésével foglalkoznak”. „Attól függ, hogy mekkora kárt okoznak Izraelben – ez lesz a mércéje annak, hogy Izrael hogyan fogja ezt megtorolni” – mondta.

(BBC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!