Mentális problémái voltak a sydney-i késelőnek

2024. április 14. – 07:00

Mentális problémái voltak a sydney-i késelőnek
Gyászolók a sydney-i késelős támadás áldozataira emlékeznek – Fotó: Dean Lewins / AAP Image via Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Nem terrorcselekmény lehetett az ausztráliai bevásárlóközpontban történt ámokfutás – írja az MTI a helyi rendőrség vasárnapi közleménye nyomán.

Egy férfi szombaton Sydney keleti külvárosában, a Westfield Bondi Junction bevásárlóközpontban késsel megölt hat embert, további nyolcat pedig megsebesített. A rendvédelmi szervek által lelőtt elkövetőt időközben egy pszichés problémákkal küzdő negyvenéves férfiként azonosították.

Új-Dél-Wales állam rendőrsége szerint a tettes, a queenslandi Joel Cauchi indítéka nem terrorizmus lehetett. Anthony Cooke, Új-Dél-Wales rendőrfőnök-helyettese hangsúlyozta, egyelőre nincs semmilyen információjuk arról, hogy az elkövetőnek valamilyen különleges indítéka lett volna, vagy esetleg valamilyen ideológia hajtotta a férfit. Cooke szerint Cauchi márciusban érkezett a tagállam területére. Azt mondta, a hatóságok már beszéltek a családtagjaival, akik együttműködőek.

„Tudjuk, hogy az elkövető pszichés problémákkal küzdött” – mondta Cooke. Hozzátette: a késeléses támadás több sérültjének, köztük egy kilenc hónapos csecsemőnek az állapota súlyos, de stabil. Sajtóértesülések szerint a gyerek anyja is a halálos áldozatok között van.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!