Hat embert halálra késelt egy férfi egy ausztrál bevásárlóközpontban

2024. április 13. – 09:20

Hat embert halálra késelt egy férfi egy ausztrál bevásárlóközpontban
Mentők és rendőrök a bevásárlóközpont előtt Sydney-ben – Fotó: AAP Image/Steven Saphore via Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Késsel támadt egy férfi az emberekre Sydney egyik bevásárlóközpontjában, hatan meghaltak, írja a Guardian az ausztrál rendőrség tájékoztatására hivatkozva. A Bondi csomópontnál található Westfield bevásárlóközponthoz kiérkező rendőrök lelőtték a késelőt.

Több sérültet kórházba szállítottak, a rendőrség egyelőre nem tudott pontos számot mondani. A Channel 9 szerint egy kilenc hónapos gyereket is megkéselt a férfi, őt is kórházba vitték, és meg is műtötték. A Guardian úgy tudja rendőrségi forrásból, hogy a csecsemő anyja a hatodik halálos áldozat, aki a kórházba szállítás után halt bele sérüléseibe.

Az egyik boltos azt mondta, hogy a férfinél egy nagy kés volt, az emberek pedig menekültek az épületből vagy a boltokba húzódtak. Az ausztrál médiában olyan képeket is lehetett látni, ahol egy férfi megpróbálja megakadályozni, hogy a támadó feljusson egy mozgólépcsőn.

Az is kiderült, hogy a férfi korábban bent volt a plázában, távozott, majd nem sokkal később visszament, és akkor támadt rá késsel az emberekre. A 40 éves férfi volt, és ismert volt a rendőrség előtt. A rendőrség egyelőre nem tudja, mi lehetett a támadó indítéka, de nem gondolják, hogy terrorizmushoz köze lenne.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!