Négy tinédzser tervezhetett iszlamista terrortámadást Németországban, elfogták őket

2024. április 13. – 17:36

Másolás

Vágólapra másolva

A hatóságok pénteki tájékoztatása szerint összesen négy tinédzsert fogtak el az elmúlt napokban Németországban, akik a gyanú szerint iszlamista terrortámadást akartak végrehajtani – írja az AP.

Egy 15 és egy 16 éves lányt, valamint egy 15 éves fiút Észak-Rajna-Vesztfália különböző pontjain kapták el azután, hogy a húsvéti hosszú hétvégén körözést adtak ki ellenük, egy 16 éves fiút pedig Baden-Württembergben tartóztattak le.

Az előbbi három tinédzser az ügyészségi közlemény szerint azt állította, hogy készek egy iszlamista terrortámadás végrehajtására, amit már terveztek is, de az nem derült ki, hogy ez mennyire volt előrehaladott állapotban. Egyéb részletek a folyamatban lévő ügyre, illetve a fiatal korukra tekintettel nem derültek ki róluk, de anonim források szerint konkrét tervet még nem dolgoztak ki egy támadásra.

Az észak-rajna-vesztfáliai tartományi belügyminiszter, Herbert Reul annyit közölt az ügyről, hogy azután kezdtek el nyomozni, hogy a 16 éves lányról kiderült, csatlakozni akar az Iszlám Államhoz. A telefonján olyan beszélgetéseket találtak, amelyekben potenciális célpontokról volt szó, így jutottak el a nyomozók a többi gyanúsítotthoz. A négy fiatalt jelenleg is fogva tartják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!