Szobrot állítottak Prigozsinnak és a Wagner-csoport másik alapítójának Oroszországban

2024. április 9. – 10:27

Szobrot állítottak Prigozsinnak és a Wagner-csoport másik alapítójának Oroszországban
Prigozsinék szobra – Fotó: Nexta / Twitter

Másolás

Vágólapra másolva

Keddi összefoglalónk az orosz-ukrán háború legfontosabb eseményeiről.

Szobrot emeltek Jevgenyij Prigozsinnak és Dmitrij Utkinnak, a Wagner-csoport két alapítójának Oroszországban, a Krasznodarhoz közeli Gorjacsi Kljucs nevű városban, írja Kyiv Post. A szobor egy erdős terület szélén, a Wagner-csoport kápolnája előtt található, amit az elesett katonák emlékére állítottak 2018-ban. Itt vannak eltemetve az Ukrajnában és Afrikában elesett Wagner-katonák.

Prigozsint és Utkint egyenruhában ábrázolja a szobor. Prigozsin kezében rádió van, Utkin egy gépfegyvert szorongat, a talapzatra pedig a dögcédulájuk és a hívójelük is felkerült. A város önkormányzata szerint a szobor felállításához nem volt szükség engedélyre, mivel magántulajdonban lévő területen áll.

Prigozsin és Utkin is rajta volt azon a magángépen, ami tavaly augusztus 23-án zuhant le Oroszországban. A gép utasai és a személyzet tagjai közül senki sem élte túl a becsapódást. Prigozsin korábban közel állt Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz, de a Wagner június végi, egynapos, sikertelen lázadása után kegyvesztett lett. A gép napra pontosan két hónappal a lázadás után zuhant le.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!