Egy hónap börtönre ítéltek egy floridai nőt, aki ellopta és eladta Joe Biden lányának naplóját

2024. április 9. – 22:50

Másolás

Vágólapra másolva

Egy hónap börtönre és három hónap házi őrizetre ítéltek kedden egy floridai nőt, amiért négy évvel ezelőtt ellopta és eladta Joe Biden amerikai elnök lányának naplóját a Project Veritas nevű jobboldali csoportnak – írta a Politico.

Aimee Harris 2020-ban találta meg a naplót egy barátja floridai, Delray Beach-i otthonában. Az ügyészek szerint Ashley Biden azt hitte, biztonságban vannak a tárgyai abban a lakásban, ahol 2020 tavaszán ideiglenesen tartózkodott.

Harris 2022 augusztusában bűnösnek vallotta magát összeesküvés vádjában, és elismerte, hogy 20 ezer dollárt kapott Ashley Biden naplójáért a Project Veritastól. A 2010-ben alapított csoport hírszervezetként azonosítja magát, és leginkább arról ismertek, hogy rejtett kamerás megfigyeléseket végeztek, amelyekkel hírügynökségeket, szakszervezeteket és demokrata párti politikusokat próbáltak meg kompromittálni. Biden lányának naplóját a 2020-as választás megzavarásának reményében vették meg.

A keddi ítélethirdetéskor a manhattani szövetségi bíróság bírája, Laura Taylor Swain elítélendőnek és aljasnak nevezte Harris tettét. A bíró megjegyzte, hogy a floridai nő és tettestársa, Robert Kurlander először sikertelenül próbálta eladni Ashley Biden holmiját az akkori elnök, Donald Trump 2020-as elnökválasztási kampányának. A bíró szerint Harrist a kapzsiság mellett az is motiválta, hogy ezzel hatással lehet az ország politikai életére. Kurlandert még nem ítélték el az ügyben.

Robert Sobelman helyettes államügyész börtönbüntetést javasolt Harrisnek. Elmondta, hogy nemcsak Ashley Biden naplóját, hanem a memóriakártyáját, a könyveit, a ruháit és a poggyászát is ellopta. „Mindent, ami a kezébe került, abban a reményben, hogy minél több pénzt szerezhet” – tette hozzá Sobelman.

Anthony Cecutti védőügyvéd azt sürgette, hogy védence ne börtönbüntetést kapjon, hivatkozva a nő traumatikus életére és arra, hogy a bántalmazásból és szexuális erőszakból felépülve igyekezett gondoskodni a gyermekeiről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!