Legalább 29-en meghaltak egy isztambuli szórakozóhelyen keletkezett tűzben

2024. április 2. – 17:17

Legalább 29-en meghaltak egy isztambuli szórakozóhelyen keletkezett tűzben
Rendőrök és mentők állnak egy épület előtt, ahol tűz ütött ki egy éjszakai szórakozóhely felújítási munkálatai közben Isztambulban, Törökországban – Fotó: Murad Sezer / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Legalább 29 ember meghalt és több megsebesült egy törökországi szórakozóhelyen keletkezett tűzben – írja a BBC.

Az isztambuli Masquerade klub egy magas épület alagsorában található. A tűz keletkezésekor a klub zárva volt, éppen felújítási munkálatok zajlottak. Isztambul kormányzója annyit közölt, hogy a tűz nem sokkal dél után ütött ki, annak oka egyelőre tisztázatlan. Hozzátette: a tűz áldozatai feltehetően a felújítási munkálatokban vettek részt.

Az áldozatok száma a délután gyorsan emelkedett, a kormányzó hivatala több frissítést is kiadott. Több sérült súlyos állapotban van.

Hétfő délután is még tűzoltók és mentők vették körül a város Gayrettepe negyedében található 16 emeletes lakóépületet, aminek alsó két emeletét foglalja el a leégett szórakozóhely. A történtekkel kapcsolatban öt embert már le is tartóztattak, nyomozás indult. A letartóztatottak között van három munkahelyi alkalmazott, a szórakozóhely és a felújítás vezetője is.

Isztambul frissen újraválasztott polgármestere, a helyszínen tartózkodó Ekrem Imamoglu a közösségi oldalain kommentálta a történteket: „Isten irgalmazzon az életüket vesztett polgárainknak, és mielőbbi felépülést kívánok a sérülteknek” – írta X-en. Recep Tayyip Erdoğan török elnök Ali Yerlikaya belügyminiszterrel folytatott telefonbeszélgetése után értesült a tragédiáról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!