Zuhannak Trump közösségi oldalának részvényei, vagyona is jelentősen csökkent

2024. április 2. – 16:34

Másolás

Vágólapra másolva

A Truth Social tulajdonosa, a Trump Media & Technology Group részvényei hétfőn nagyot zuhantak, miután a vállalat nyilvánosságra hozta, hogy több mint 58 millió dollárt veszített és nagyon kevés bevételt termelt 2023-ban. A cég többségi részvényese Donald Trump nettó vagyona emiatt hétfőn több mint egymilliárd dollárral csökkent – írja a CNN.

A Trump Media jelentésében közölte, hogy 2023-ban 58,2 millió dolláros vesztesége volt, szemben a 2022-es 50,5 millió dolláros nyereséggel. A negyedik negyedévben a bevételek 39 százalékkal, 751 500 dollárra estek vissza az előző évhez képest. A Trump Media részvényei hétfőn 21 százalékot zuhantak, bár idén összesen még mindig közel 200 százalékkal emelkedtek.

A volt elnök 78,8 milliónyi részvényt birtokol az újonnan tőzsdére lépett vállalatban. A CNN szerint a hétfő délutáni árfolyamokon ez a részesedés most körülbelül 3,8 milliárd dollárt ér. Annak ellenére, hogy a Trump Media veszteséges és kevés bevételt termel, a Wall Street-részvények pénteki záróárfolyama alapján 11 milliárd dollárra értékelte a vállalatot a Renaissance Capital. Hétfő délutánra ez az értékelés 8,8 milliárd dollárra esett vissza.

A Trump Media számára az egyik legnagyobb probléma, hogy fő terméke, a Truth Social folyton zsugorodik. A Similarweb szerint az iOS és Android rendszereken havonta aktív amerikai felhasználók száma februárban 494 ezerre esett vissza, ami 51 százalékos csökkenést jelent az előző évhez képest. Összehasonlításképpen az X (Twitter) 75 millió havi aktív amerikai felhasználóval rendelkezik. A Similarweb szerint még a Meta-féle Threadsnek is több mint tízszer annyi felhasználója van, mint a Truth Socialnak.



Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!