Trump már a világ 500 leggazdagabb embere között van

2024. március 26. – 13:23

Másolás

Vágólapra másolva

Donald Trump, az USA korábbi elnöke már 6 és fél milliárd dollár, nagyjából 2400 milliárd forint értékű vagyonon ül a Bloomberg szerint. Ezzel az Egyesült Államok elnöki székére pályázó üzletember a világ leggazdagabb 500 embere közé lépett.

Hétfőn még úgy volt, hogy csődközeli helyzetben van Trump, mert nem tudja kifizetni a 474 millió dolláros, majdnem 173 milliárd forintos biztosítékot egy ellene folyó bírósági ügyben. Végül ezt az összeget lényegesen lecsökkentették, 175 millió dollárra, mintegy 64 milliárd forintra, ráadásul 10 nap haladékot is kapott a korábbi elnök, hogy ezt a csökkentett összegű biztosítékot kifizesse.

Ehhez képest most Trump, aki szegény azért sose volt, most a Föld leggazdagabbjai között van a Bloomberg által készített lista szerint. Fontos megjegyezni azonban, hogy Trump 6 és fél milliárd dollár értékű vagyona nyilvánvalóan nem készpénzben van elsősorban. Ez az érték inkább azt tükrözi, hogy a különböző cégekben mekkora tulajdonrésze van vagy azt, milyen értékű ingatlanok vannak a kezében. Ezért is történhetett meg, hogy a bíróság kirótt 474 millió dolláros összeget nem tudta kifizetni.

A Bloomberg szerint azonban hétfőn Trump vagyona egészen hihetetlen mértékben, 2 milliárd dollárral, vagyis körülbelül 730 milliárd forinttal nőtt. Mindez azért történt meg, mert az elnökjelölt egyik cégcsoportja, a Trump Media & Technology Group összeolvadt a Digital World Acquisition Corppal, így hirtelen nagyon sok részvény tulajdonosa lett Trump. Ennek a sok részvénynek az értéke dobta meg ilyen hirtelen a korábbi elnök vagyonát, így kerülhetett a világ 500 leggazdagabb embere közé.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!