Trumppal méltányos volt a bíróság, 170 milliárd helyett csak 64 milliárd forintnyi összeget kell összeszednie

2024. március 25. – 17:46

Másolás

Vágólapra másolva

Egy New York-i bíró 464 millióról 175 millió dollárra csökkentette Donald Trump korábbi amerikai elnök biztosítékát egy csalási ügyben. Trumpéknak tíznapos fizetési haladékot is sikerült elérniük, írta a BBC.

Trumpéknak eredetileg hétfőig kellett volna letenniük egy 464 millió dolláros (körülbelül 170 milliárd forint) kötvényt, hogy a bíróság szüneteltesse az egyik csalási ügyében a végrehajtást. Ha nem teszik le a biztosítékot, akkor a hatóságok lefoglalhatják a bankszámláinak és ingatlanjainak lefoglalását.

A 464 millió ugyan nem jött össze, de a fellebbviteli bíróság könnyítést és haladékot adott. Trumpéknak tíz napjuk van, hogy összeszedjenek 175 millió dollárt (64 milliárd forint).

„Nagyon tisztelem a döntést. Betartjuk a fellebbviteli bíróság döntését, és vagy óvadékot, vagy azzal egyenértékű értékpapírokat, vagy készpénzt fogunk letenni” – mondta Trump.

Ha befizeti a csökkentett összegű, 175 millió dolláros óvadékot, az késleltetné a csalás miatt hozott ítélet végrehajtását, és a vagyonát is megvédi, amíg tart a fellebbezésük.

A fellebbviteli bíróság beleegyezett abba is, hogy elhalasszák az eredeti ítéletben szereplő egyéb büntetések végrehajtását, például azt, hogy a volt elnököt és idősebb fiait eltiltják a New York-i vállalkozások vezetésétől.

A múlt héten Trump ügyvédei azt állították, hogy a család nem tudja kifizetni a 464 milliós büntetést, mert nem találtak olyan pénzügyi társaságot, amelyik egy ekkora értékű kötvényt biztosított volna nekik. Valószínűleg azért, mert Trumpék nem tudtak olyan garanciákat benyújtani, amivel igazolták volna, hogy elegendő likviditással rendelkeznek készpénz vagy részvények formájában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!