218 kilométer per órával repesztett a magyar férfi az osztrák autópályán, elvették a jogsiját

2024. március 26. – 12:07

Másolás

Vágólapra másolva

Megvan az első magyar extrém gyorshajtó, írja magyar nyelvű cikkében az osztrák közszolgálati média, az ORF. A 40 éves magyarországi férfi 218 kilométer per órás sebességgel száguldott az osztrák A3-as autópályán elektromos autójával, ezért lefoglalták az autóját és a jogosítványát is elvették.

Hétfőn, délelőtt 10:30 körül, a megengedett sebességet jóval, mintegy 88 kilométer per órával meghaladva száguldott el Hornstein közelében, a helyi közlekedésrendészet civil járőre mellett a 40 éves magyar sofőr, olvasható a rendőr-főkapitányság keddi közleményében. 218 kilométer per órás sebességet mért nála a traffipax és a rendőrség szerint veszélyesen közel hajtott más járművekhez, nem tartotta a követési távolságot.

Ideiglenesen elvették a magyar sofőr elektromos autóját és vezetői engedélyét is, valamint feljelentést tettek ellene az illetékes badeni járási hatóságnál. Márciusban lépett életbe egy olyan törvény Ausztriában, ami lehetővé teszi, hogy bizonyos extrém gyorshajtók autóját elkobozza a rendőrség. Amennyiben valaki az országban lakott területen belül 80 kilométer per órával, azon kívül pedig 90 kilométer per órával haladja meg a megengedett sebességet, nemcsak elveszik az autóját, de el is árverezik.

Vagyis a lekapcsolt magyar sofőrnek hatalmas szerencséje volt, ha 2 kilométer per órával többet mértek volna nála, búcsút mondhatna a kocsijának.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!