Megvan az első külföldi, akinek extrém gyorshajtás miatt elkobozták az autóját Ausztriában

2024. március 25. – 15:56

Másolás

Vágólapra másolva

Egy márciusban életbe lépett új törvény értelmében Ausztriában elkobozhatják a sebességkorlátozást nagy mértékben túllépő sofőrök autóit. A jogszabályt már többször alkalmazták is, és a múlt héten először már egy külföld ellen is eljártak így, egy szerb férfinek kellett átadnia az autóját a rendőrségnek, írta a Kronen Zeitung.

A Svájcban élő szerb férfi BMW 530i-jével ment az felső-ausztriai Sattledt közelében a megengedettnél jóval nagyobb tempóval az A1-es autópályán. Először megelőzött egy járőrt, majd nem sokkal később Sipbachzell közelében egy lézeres trafipaxszal mérték be. Az eszköz 223 kilométer per órás sebességet mutatott.

Az autót végül pár kilométerrel később egy járőr állította meg. A férfi azzal védekezett, hogy sietett. Miután az autóját elkobozták és jogosítványát ideiglenesen bevonták, bérautóval tudta folytatni útját a gyorshajtó és három utasa.

A törvény szerint extrém gyorshajtásnak az számít, ha valaki lakott területen belül 80 kilométer per órával, azon kívül 90 kilométer per órával lépi túl a megengedett sebességet. Akik ezt megteszik, azok számíthatnak rá, hogy elkobozzák és elárverezik. Az autót akkor is elkobozhatja a rendőrség, ha az nem a vezetőé, ilyenkor 14 napos elkobzás engedélyezett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!