Légzsákhiba miatt közel 300 ezer autót hív vissza a Chrysler és Dodge

2024. március 22. – 18:04

Másolás

Vágólapra másolva

Mintegy 286 ezer 2018 és 2021 közt gyártott Chrysler 300 és Dodge Charger érintett abban a nagyszabású visszahívási akcióban, amelyet azután rendelt el a két márkát birtokló Stellantis, hogy kiderült, hibás az autók jobb és bal oldalon található függönylégzsákjának pirotechnikai patronja. A problémáról az Egyesült Államok Közlekedésbiztonsági Hivatala adott ki tájékoztatást, és mint írták, az alkatrész baleset esetén súlyos vagy halálos sérülést okozhat az utasoknak, olvasható a Reuters jelentésében.

A SABIC nevű beszállítótól származó alkatrészbe nedvesség került a szállítás során, amely korróziót okozott, így a légzsákok felfúvásáért felelős patronokból fémrepeszek válhatnak le az érintett Chryslerekben és Dodge-okban, amelyek a jobb és bal oldalon ülőknek is súlyos sérüléseket okozhatnak.

Bár ezúttal nem a korábban több millió autóban utólag kicserélt Takata légzsákvezérlőiről van szó, nem ez az első eset, amikor hasonló visszahívást volt kénytelen elrendelni a Stellantis. A cég 2023-ban 29 ezer 2003-as évjáratú Dodge Ram pickup tulajdonosának küldött figyelmeztetést, hogy a javításig ne használják autóikat, miután egy ember meghalt a Takata légzsák patronjának felrobbanásakor.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!