Jövő hét elején egyeztethet az izraeli és amerikai kormány a rafahi szárazföldi offenzíváról

2024. március 20. – 13:32

Másolás

Vágólapra másolva

A Fehér Ház közölte, hogy várhatóan a jövő héten találkoznak Washingtonban amerikai és izraeli tisztviselők, hogy megvitassák a Gázai övezet déli részén fekvő Rafah városának szárazföldi offenzíváját.

Joe Biden amerikai elnök hétfőn telefonon kérte Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt, hogy küldjön katonai, hírszerzési és humanitárius tisztségviselőkből álló küldöttséget Washingtonba, hogy megvitassák a rafahi terveket. A találkozó időpontja hétfőn még nem volt ismert, de Karine Jean-Pierre sajtótitkár kedden azt mondta, hogy valószínűleg a jövő hét elején kerül rá sor.

Az izraeli kormány keddi közleménye ismertette, hogy a delegációnak tagja lesz Ron Dermer stratégiai miniszter, Izrael korábbi, egyesült államokbeli nagykövete, valamint Cahi Hanegbi, a Netanjahu-kormány nemzetbiztonsági tanácsának elnöke.

Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő keddi közleményében ugyanakkor hangsúlyozta, hogy célja változatlan és eltökélt abban, hogy végrehajtsa a katonai műveletet Rafah városában a Hamász még aktív egységeinek megsemmisítése érdekében.

(MTI, CNN)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!