IDF: Folytatódik a razzia az al-Sifa kórházban, 90 palesztin fegyverest öltek meg az izraeli csapatok

2024. március 20. – 13:32

Másolás

Vágólapra másolva

A Gázai övezet északi részén, Gázavárosban fekvő al-Sifa kórházban zajló izraeli razzia során szerdáig legalább kilencven palesztin fegyverest öltek meg, és háromszáz, terrortevékenységgel gyanúsított palesztint hallgattak ki, akik közül százhatvanat Izraelbe vittek további kihallgatásra – közölte az izraeli hadsereg szóvivője.

A műveletet várhatóan még több napig folytatják. „Az elmúlt nap folyamán a csapatok likvidálták a terroristákat és megtalálták a fegyvereket a kórház területén, miközben megakadályozták, hogy a civilek, a betegek, az orvosi csapatok és az orvosi felszerelések sérüljenek” – közölte az IDF.

Izrael többször is azt állította, hogy a Hamász bázisként használja a kórházat, amit a Hamász tagadott. A kórház területén több ezer palesztin húzta meg magát, akiknek az otthona megsemmisült a támadásokban.

Hétfőn az egészségügyi központ elleni rajtaütés során őrizetbe vették többek között az Al Jazeera újságíróját is, aki később azt állította, hogy az izraeli erők 12 órán át tartották fogva és megverték.

A Times of Israel katonai tudósítója, Emanuel Fabian megosztott néhány képet, amelyeken állítólag olyan gyanúsítottak láthatók, akiket az IDF az éjszaka folyamán összegyűjtött, őrizetbe vett és bekötötte a szemüket az al-Sifa kórház közelében:

(MTI, Guardian)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!