Több százmillió dollárt fizet az Uber ausztrál taxisoknak

2024. március 18. – 14:53

Másolás

Vágólapra másolva

Peren kívül megegyeztek, így 271,8 millió ausztrál dollárt (65 milliárd forintot) fizet az Uber ausztrál taxisok egy csoportjának – írja a Guardian. A taxisok azért indítottak csoportos keresetet, mert szerintük a cég túlságosan agresszív módon lépett be az ausztrál piacra. A pert a victoriai legfelsőbb bíróságon indították, és az első tárgyalás hétfőn lett volna, de a felek még pont megegyeztek.

A több mint 8000 taxis ügyvédje szerint ügyfelei rengeteg bevételtől estek el, amikor az Uber megjelent az országban, és a techcég soha nem kárpótolta őket ezért. Azt is állították, hogy a cég ismeretlen sofőröket és ellenőrizetlen autókat alkalmazott, és félrevezette a törvényhozókat.

Az Uber szóvivője szerint az ügy inkább hagyományokra vezethető vissza. Amikor az Uber elindult, a közösségi autózás még nem volt szigorúan szabályozva, most viszont Ausztrália minden államában törvényeket hoztak köré. Úgy látja, hogy a cég valójában több százezer munkahelyet teremtett, és segített az ausztráloknak eljutni A-ból B-be.

A legfelsőbb bíróság valószínűleg áprilisban hagyhatja majd jóvá a peren 271,8 milliós megegyezést.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!