Berlusconi szexpartis palotájába költöznek a külföldi tudósítók, akikkel 25 évig nem állt szóba

2024. március 18. – 14:01

Másolás

Vágólapra másolva

A római Grazioli-palotába költözik az olaszországi külföldi tudósítók szervezete (Italian Foreign Press Association – IFPA) – írja a Guardian. Az épület többek között arról híres, hogy 25 éven át ott élt a tavaly elhunyt Silvio Berlusconi egykori olasz miniszterelnök, aki abban az épületben látta vendégül például Vlagyimir Putyin orosz elnököt, valamint több bunga-bunga parti néven elhíresült szexpartit is rendezett a palotában.

A költözés azért ironikus, mert Berlusconi mindössze egyszer volt hajlandó interjút adni a szervezet tagjainak, és akkor épp azt fejtegette, hogy esze ágában sincs belépni a politikába. Néhány hónappal később megnyerte az első választását, és miután kommunistának titulálta a szervezet újságíróit, miniszterelnökként egyszer sem állt velük szóba.

Berlusconi 2021-ig bérelte az épületet a nemesi Grazioli családtól. Sok fontos találkozóját tartotta az épületben, és a szervezet újságíróinak beszámolója szerint a mai napig érezhető az öröksége. Több szoba ablakai golyóállók, van egy rejtett menekülőfolyosó, és az egyik szekrényben találtak egy ruharendelő lapot, rajta a volt miniszterelnök szabászati méreteivel.

A szervezet a nagy, antik bútorokat modernebb darabokra cserélte, több nyitott irodát is kialakítottak az első emeleten, ahova beköltöztek, de büfé és étterem is nyílt, hogy kiszolgálják az újságírókat.

Az IFPA 1912-es megalakulásakor 27 külföldi újságot foglalt magába, az újságírók egy kávézóban dolgoztak Róma belvárosában. Mussolini 1936-ban felajánlott a szervezetnek egy épületet, 2001-ben pedig a Trevi-kút mellé költöztek. Azt az épületet viszont épp luxushotellé alakítják át.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!