Netanjahu: Ilyen gyorsan elfelejtették a holokauszt utáni legszörnyűbb mészárlást?

2024. március 17. – 14:56

Másolás

Vágólapra másolva

Izraeli miniszterelnök: a nemzetközi közösség hamis vádakkal próbálja megállítani a gázai háborút

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök szerint a nemzetközi közösség hamis vádakat hoz fel az izraeli hadsereg (IDF), a kormány és a miniszterelnök ellen a gázai háború megállítása érdekében. „A nemzetközi közösségben élő barátainknak azt mondom: Ilyen rövid az emlékezetük? Ilyen gyorsan elfelejtették október 7-ét, a holokauszt óta a zsidók ellen elkövetett legszörnyűbb mészárlást?” – tette fel a kérdést a kormány vasárnapi ülésének kezdetén elmondott beszédében.

„A háború kezdete óta két fronton harcolunk – katonai és politikai fronton. A politikai fronton eddig sikerült lehetővé tennünk, hogy erőink példátlan módon küzdenek öt teljes hónapon keresztül. De növekszik a nemzetközi nyomás. A nemzetközi közösségben vannak, akik most próbálják megállítani a háborút, még mielőtt minden célját eléri. […] Erőfeszítéseket tesznek azért, hogy most, a háború kellős közepén választások legyenek. Mert tudják, hogy a mostani választások megállítják a háborút, és legalább hat hónapra megbénítják az országot” – mondta a miniszterelnök, aki a jelenlegi közvélemény-kutatási adatok szerint alulmaradna az ellenzékkel szemben.

„Tehát tisztázzuk: ha most leállítjuk a háborút, mielőtt bármilyen célt elérnénk, az azt jelenti, hogy Izrael elvesztette a háborút, és ezt nem engedjük meg. Ezért nem szabad engednünk ennek a nyomásnak” – mondta. Elismételte, hogy a céljuk „a Hamász felszámolása, minden túszunk szabadon bocsátása, valamint annak biztosítása, hogy Gáza többé nem jelent fenyegetést Izraelre nézve”, és ezekért a célokért az IDF-nek Rafahban, az egyiptomi határnál is várhatóan több hétig tartó hadműveletet kell végrehajtania.

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!