Váratlanul meghalt a Lukoil alelnöke, orosz hírek szerint öngyilkos lett

2024. március 15. – 11:44

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb topmenedzser halt meg Oroszországban a napokban: a Lukoil néhány napja csak annyit közölt, hogy meghalt a cég alelnöke Vitalij Vlagyimirovics Robertusz. Orosz Telegram-csatornák, köztük a függetlennek tartott ASTRA és Baza azonban arról számoltak be a bejelentés után, hogy az 54 éves Vitalij Vlagyimirovics Robertusz hirtelen halálát öngyilkosság okozta, a topmenedzser állítólag felakasztotta magát az irodájában csütörtökön – írja a Newsweek. A lapok Putyin szövetségeseként írnak a férfiról.

A beszámolók szerint az alelnök arra panaszkodott, hogy nincs túl jól, illetve fájdalomcsillapítót kért, majd visszavonult az irodájába, ahol már holtan találtak rá órákkal később, miután nem vette fel a telefonját, és kollégái úgy döntöttek, hogy megnézik, mit csinál. Vitalij Vlagyimirovics Robertusz harminc éve dolgozott a cégnél.

Az euronews azt írja, hogy Robertusz az elmúlt két évben a negyedik olyan topmenedzser a Lukoilnál, aki meghalt. 2022 tavaszán a Lukoil volt a legnagyobb olyan orosz vállalat, amely nyíltan az ukrajnai harcok azonnali leállítását és a Kreml által „különleges katonai műveletnek” nevezett művelet diplomáciai megoldását kérte.

Van segítség! Ingyenes, anonim, a nap 24 órájában hívható lelki elsősegély-szolgálat várja a hívásokat a 116-123 és 06-80-810-600 telefonszámon. Ha öngyilkossági gondolatai vannak, kérjük, olvassa el ezt az oldalt, mielőtt kárt tenne magában. Ha másvalakiért aggódik, ezen az oldalon talál tanácsokat, mit tud tenni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!