Kim Dzsongun kipróbálta Észak-Korea új fejlesztésű harckocsijait

2024. március 14. – 14:04

Másolás

Vágólapra másolva

Észak-Korea új fejlesztésű harckocsikat mutatott be legutóbbi hadgyakorlata során, amelyet maga Kim Dzsongun, az ország vezetője is kipróbált – közölte a helyi állami hírügynökség, a KCNA csütörtökön. „Kim Dzsongun hatalmas elégedettségének adott hangot arról, hogy az új típusú harckocsi sikeresen demonstrálta kiváló csapásmérő erejét és irányíthatóságát, megmutatva lenyűgöző katonai teljesítményét” – közölte a KCNA.

Fotó: Kcna / Reuters
Fotó: Kcna / Reuters

Az MTI szemléje szerint Kim Dzsongun hangsúlyozta az intenzív hadgyakorlatok és a valósághű háborús szimulációk fontosságát, hogy „bármilyen harcászati műveletet azonnal és precizitással tudjanak végrehajtani esetleges vészhelyzet esetén”.

A phenjani rezsim Dél-Koreát tekinti legfőbb ellenségének, így a gyakorlatokat déli szomszédjának provokációja elleni védekezésnek tekinti. A dél-koreai és amerikai hadsereg azonban azon az állásponton van, hogy a közösen végzett hadgyakorlataik védekező jellegűek, és céljuk az észak-koreai fenyegetéssel szembeni elrettentés. Észak-Korea januárban robotrepülőket tesztelt, melyek nukleáris robbanófejek hordozására is képesek lehetnek.

Fotó: Kcna / Reuters
Fotó: Kcna / Reuters
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!