WHO: Egyre több a súlyosan alultáplált, éhező gyerek a Gázai övezetben

2024. március 5. – 09:24

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és palesztin tisztviselők szerint egyre több gázai gyerek hal meg éhezésben és dehidratáltságban a segélyek akadozása és a támadások miatt. A WHO csapata „súlyos alultápláltságot, éhen haló gyermekeket, súlyos üzemanyag-, élelmiszer- és gyógyszerszükséglethiányt, lerombolt kórházi épületeket” talált az észak-gázai Al-Awda és Kamal Adwan kórházakban tett látogatása során – közölte Tedros Adhanom Ghebreyesus, a WHO főigazgatója hétfőn az X-en.

Tedros felszólította Izraelt, hogy biztosítsa a humanitárius segélyek biztonságos és rendszeres szállítását, és állítsa le a harcokat. A palesztin egészségügyi minisztérium szóvivője vasárnap közölte, hogy 15-re emelkedett azoknak a gyerekeknek a száma, akik kiszáradás és alultápláltság miatt haltak meg Gáza északi részén.

A hétvégén a WHO-csoportt a Kamal Adwan kórházba látogatott, ami az egyetlen gyermekkórház Gáza északi részén. Az intézmény jelentősen túlterhelt. „Az áram hiánya komoly veszélyt jelent a betegellátásra, különösen az olyan kritikus területeken, mint az intenzív osztály és az újszülöttosztály” – írtaTedros az X-en.
(CNN)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!