Máig nem kaptak végkielégítést a Musk által kirúgott korábbi Twitter-vezetők

2024. március 5. – 12:49

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn beperelték a Twitter korábbi vezetői Elon Muskot, mert azt állítják, hogy máig nem kaptak végkielégítést a kirúgásuk után, írja a CNN. 128 millió dollár, azaz majdnem 46 milliárd forint kifizetését követelik a milliárdoson, aki majdnem két éve vette meg a Twittert, amit ma már X-nek hívnak.

Többek között a korábbi vezérigazgató, a korábbi gazdasági igazgató és a jogi osztály korábbi vezetője mennek perre Musk ellen, aki mindegyiküket kirúgta mindössze pár órával azután, hogy megszerezte a Twittert 2022-ben.

A felperesek szerint Musk bosszúból nem fizette ki az elbocsátott vezetők végkielégítését, amikor 44 milliárd dollárért megvette a céget. „Mivel nem akarta kifizetni a végkielégítésüket, egyszerűen kirúgta őket, majd utólag hamisan megindokolta a döntését, és más cégeinél dolgozókat ültetett a helyeikre”, írja a kereset, amit egy észak-kaliforniai bírósághoz adtak be.

Nem ez az első per, amit Musk ellen a Twitter megszerzésével kapcsolatban indítanak. A korábbi vezérigazgató, a korábbi gazdasági igazgató és a jogi osztály korábbi vezetője jogi költségek kifizetését is követelték a világ most éppen második leggazdagabb emberén.

Musk életrajzi könyve mint bizonyíték

A hétfőn megindított per központi eleme az Elon Muskról szóló életrajzi könyv is. Ebben ugyanis szerepel egy anekdota abból az időszakból, amikor Musk kirúgta az említett vezetőket.

A beadott kereset szerint a könyvben szereplő anekdota bizonyítja, hogy Musk tudatosan verte át a korábbi Twitter-vezetőket. Musk állítólag direkt nem várta meg a korábbi vezetők hivatalos felmondását, inkább még ezt megelőzően kirúgta őket, hogy elkerülje a nekik járó végkielégítés kifizetését.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!