Többmilliós kártérítést kapott a brazil nő, akit heten erőszakoltak meg Indiában

2024. március 5. – 19:15

Másolás

Vágólapra másolva

Egymillió rúpia (4,37 millió forint) kártérítést ítélt meg egy indiai bíróság annak a spanyol-brazil nőnek, aki ellen csoportos nemi erőszakot követett el több férfi Dzsarkhand állam területén – írja az MTI.

Fernanda, a 28 éves nő és társa, a 64 éves Vicente világutazás keretében járt turistaként Indiában, és egy internetre feltett videóban számoltak be bántalmazásukról és a csoportos nemi erőszakról. „Megtámadtak és megvertek bennünket a sátorban, kést szorítottak a nyakunkhoz, a páromat pedig hét férfi megerőszakolta” – mondta Vicente a felvételen. A videót később le kellett venniük az internetről. A pár egyébként évek óta motorkerékpárral járja a világot, élményeiket több mint 240 ezer követőjükkel osztják meg a közösségi médiában.

A helyi rendőrség már korábban megerősítette, hogy az eset megtörtént. A bántalmazott turistákra egy rendőrjárőr talált rá, kórházba szállították őket orvosi vizsgálatra, ott nyert bizonyosságot, hogy a nőt megerőszakolták. A bűnügyben először három, majd öt férfit vettek őrizetbe a napokban.

Az 1,4 milliárd lakosú Indiában a hivatalos statisztikák szerint naponta átlagosan 86 nő vagy lány ellen követnek el nemi erőszakot. Ebbe a számba nem tartoznak bele azok, akik nem tettek feljelentést a rendőrségen támadóik ellen. Nőjogi aktivisták szerint India patriarchális társadalma felelős azért, hogy rengeteg nő nem tesz jelentést az őket ért erőszakról.

Az aktivisták a rendőrséget is hibáztatják, emellett meglátásuk szerint a bíróság nem kezeli megfelelő komolysággal a szexuális erőszak eseteit, és számos intézkedésre váró vádirat elévül a bírósági akták között.

A nők elleni szexuális támadásokról szóló jelentések mindennapossá váltak az országban: a rendőrség csak 2022-ben 31 516 szexuális bűncselekményt rögzített, ami a bűnügyi nyilvántartási hivatal adatai szerint húsz százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!