Harminc év után kaphattak el két szélsőbaloldali terroristát Németországban

2024. március 3. – 11:29

Másolás

Vágólapra másolva

Elkaphatták a rettegett Vörös Hadsereg Frakció (RAF) szélsőbaloldali terrorszervezet két fontos emberét, írja a France24. Egyelőre nem tisztázott a két terrorista személye, de lapértesülések szerint elképzelhető Ernst-Volker Staubról és Burkhard Garwegről lehet szó, bár a Bild szerint náluk fiatalabb férfiakat kaptak el.

A terroristákat évtizedek óta próbálják megtalálni a német hatóságok, a keresés azután pörgött fel újra, hogy hétfőn elfogták a RAF másik fontos emberét, a 65 éves Daniela Klettét is. A három terrorista annak a RAF-nak a fontos emberei, amely szervezet több terrorcselekményért volt felelős a ‘70-es és ’80-as években Nyugat-Németországban. A RAF ekkoriban több pokolgépes támadást, emberrablást és gyilkosságot követett el.

A RAF hivatalosan 1998-ban oszlott fel, Klette, Staub és Garweg azóta menekül a hatóságok elől, akik úgy tudják, hogy azóta a terroristák főleg pénzszállítók és szupermarketet kirablásából tartották fent magukat. Klettét többek között gyilkossági kísérlettel és különböző rablásokkal vádolják 1999 és 2016 között.

Azután terjedt el, hogy Staubról és Garwegről lehet szó, hogy utóbbiról kikerült egy 2021 és 2024 között készült fotó, ami alapján a hatóságok azt sejtették, hogy Berlinben tartózkodik. A mostani rajtaütés szintén Berlinben történt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!