Egy lengyel hetilap szórólapokon teszi helyre a magyar propagandasajtó üzeneteit

2024. március 2. – 08:30

Másolás

Vágólapra másolva

Kétnyelvű szórólapokon próbálják hitelesen tájékoztatni a lengyel és magyar turistákat az Ukrajnában zajló háború eseményeiről a Zakopanéban megjelenő hetilap, a Tygodnik Podhalanski újságírói, akik Orbán Viktort azzal vádolják, hogy kijelentéseivel Oroszországot segíti, írja a Népszava.

A cikk szerint ezeket a szórólapokat nemcsak a helyi szállásadókhoz juttatják el, hogy mutassák meg magyar vendégeiknek, de a magyar rendszámú autók szélvédőin is elhelyezik. Az ötletgazdák úgy gondolják, így segíthetnek enyhíteni a magyar média nehéz helyzetéből adódó problémákat. A lengyel hetilap az X (korábban Twitter) közösségimédia-platformon is közzétette a szórólapot, amely az újságban szintén megjelent.

A szórólap lengyel és magyar nyelvű változatán a Herszonból menekült Ljudmila Szorokovszka sorai olvashatók. Azt írja, két éve álmodik felgyújtott házakról és lebombázott utcákról, kedvenc könyvesboltja pedig romokban hever. Szeretne hazatérni és mosolygó embereket látni városa utcáin, illetve hozzáteszi: Az én gyönyörű hazámat Oroszország gyilkolja.

Szorokovszka a szórólapon Orbán Viktor miniszterelnöknek is üzent. Mint fogalmazott, nem érti, hogy Orbán miért állt Vlagyimir Putyin pártjára, aki bombákat szór az ukrán újságíró hazájára. Nem érti azt sem, hogy a magyar miniszterelnök miért akadályozta, hogy az Európai Unió segélyt küldjön Ukrajnának, amely a saját határai mellett Európa határait is védi.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!