Csúf ideológiának nevezte a genderelméletet a pápa

2024. március 1. – 18:34

Másolás

Vágólapra másolva

„Csúf ideológiának” nevezte Ferenc pápa a genderelméletet és annak megvalósulását pénteken – írja a CBC. A Vatikánban kétnapos konferenciát tartanak a férfi és női szerepek fejlődéséről a keresztény tanítások tükrében, itt beszélt a katolikus egyházfő a genderkérdésről. Ferenc pápa így fogalmazott:

„Kértem, hogy végezzenek tanulmányokat korunk e csúnya ideológiájáról, amely eltörli a különbségeket, és mindent egyformává tesz.”

Hozzátette, a különbségek eltörlése a nemek közt az emberiség eltörlését jelenti. A CBC el is magyarázza, hogy a genderelmélet szerint nem a biológiai, születéskori nem számít, nem a látható nemi jellegzetességek a fontosak.

A pápa felidézte, hogy egyszer olvasott egy „profetikus” könyvet, amit 1907-ben írt egy katolikus pap. A világ ura című könyv egy olyan disztópia, amiben nincs többé helye a vallásnak, és minden különbség eltűnt az emberek között. A 87 éves, nemrég a szexuális örömökről is értekező pápa szerint ez pont a mostani helyzetről szól.

Ferenc pápa nincs jól túlzottan, egy komolyabb influenzából lábadozik, így beszédét is egy segítője olvasta fel, ő csupán előzetesen megosztotta főbb gondolatait róla. Térdsérülése miatt most is kerekesszékben érkezett a konferenciára. Mostani betegsége miatt több programját is le kellett mondania. A lap cikke megjegyzi, egyre törékenyebb a pápa egészsége, ez kérdéseket vet fel az egyházvezetői alkalmasságával kapcsolatban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!