Németországban legalizálták a kannabiszt

2024. február 23. – 17:56

Másolás

Vágólapra másolva

Németország részben legalizálta a marihuánát. A német parlament által pénteken elfogadott törvény lehetővé teszi, hogy magánszemélyek és önkéntes egyesületek kis mennyiségben kannabiszt termeszthessenek és birtokolhassanak, írta a Guardian.

A kancellár, Olaf Scholz kormányzó hárompárti koalíciója által elfogadott törvény legfeljebb három növény termesztését engedélyezi magánfogyasztás céljából. A jogszabály szerint április 1-jétől otthon maximum 50 gramm kannabiszt lehet tartani, míg nyilvános helyeken legfeljebb 25 gramm lehet valakinél. A törvény csak 18 éven felüliekre vonatkozik, a fiatalabbaknak továbbra is tilos lesz a kannabisz használata.

„Két célunk van, a feketepiac visszaszorítása, valamint a gyermekek és a fiatalok jobb védelme” – mondta Karl Lauterbach egészségügyi miniszter a heves parlamenti vita elején, amelyben az ellenzék a kábítószer-fogyasztás elősegítésével vádolta a minisztert.

Becslések szerint körülbelül 7 millió német használ rendszeresen kannabiszt. A kormány korábban azt mondta, hogy sok fogyasztó gyógyászati okokból használja a füvet, és az új törvény elősegítheti, hogy jobb minőségű kannabiszhoz jussanak a fiatalok.

Málta és Luxemburg után Németország a harmadik európai uniós tagállam, amely legalizálja a kannabiszt személyes használatra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!