Európa majd konstruktívabb párbeszédet folytat, ha az orosz hadsereg a keleti EU-államok határainál lesz – mondta az orosz küldöttség vezetője

2024. február 21. – 11:01

Másolás

Vágólapra másolva

Európa hozzáállása majd akkor lesz konstruktívabb, akkor változik majd a hangnem a biztonsági párbeszéd területén, amikor az orosz hadsereg megközelíti az Ukrajnával határos keleti EU-tagállamokat – jelentette ki a katonai biztonságról és fegyverzet-ellenőrzésről szóló bécsi tárgyalásokon résztvevő orosz küldöttség vezetője a Mandiner szerint.

Konsztantyin Gavrilov azt mondta, hogy amikor majd csapatok állnak Lengyelország, Románia, Magyarország és Szlovákia határánál, akkor más lesz a hangnem. Szerinte ilyen helyzetben kezdődhetnek majd komoly tárgyalások fékekről és garanciákról.

Vlagyimir Putyin Tucker Carlsonnak adott interjújában arról beszélt: egyetlen esetben látja elképzelhető forgatókönyvnek például azt, hogy Lengyelországba orosz katonákat küldjön, mégpedig ez az, ha megtámadják Oroszországot. „Nincsenek érdekeink Lengyelországban, Lettországban vagy bárhol másutt. (…) Teljességgel kizárt” – mondta Putyin, visszautasítva, hogy lennének szélesebb körül területi érdekei, mert az globális háborúhoz vezetne.

Putyin Tucker Carlsonnak adott rendhagyó interjújáról ebben a cikkünkben írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!