Bevonultak az oroszok Avgyijivkába

2024. február 17. – 22:30

Másolás

Vágólapra másolva

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter arról tájékoztatta Vlagyimir Putyint, hogy a kelet-ukrajnai Avgyijivka városát teljes ellenőrzésük alá vonták – írja a TASZSZ. „Vlagyimir Putyin gratulált a katonáinknak, harcosainknak ehhez a fontos győzelemhez és ehhez a sikerhez” – mondta Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő.

Az ukránok a bekerítés elkerülése, valamint a katonák életének és egészségének megőrzése érdekében döntöttek úgy, hogy kivonják egységeiket a városból.

A kivonulásra egy nappal azután került sor, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken ismét Nyugat-Európába utazott azért, hogy további katonai segítségnyújtásért lobbizzon a nyugati szövetségeseknél.

Az ukrán vezérkar pénteken azt jelentette, hogy az elmúlt 24 óra alatt az orosz csapatok 33 támadást hajtottak végre Avgyijivka ellen. Az oroszok tavaly október óta próbálják elfoglalni a várost. A pozíció tartását egyre nehezebbé tette az ukránok számára, hogy az amerikai támogatás elapadása miatt a tüzérségük alig tudott visszalőni.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!