Münchenben ovációval fogadták Navalnij feleségét, aki maga sem biztos benne, hogy elhiheti-e férje halálhírét

2024. február 16. – 16:36

Másolás

Vágólapra másolva

Ovációval fogadták Alexej Navanij feleségét, Julija Navalnaját egy müncheni konferencián nem sokkal azután, hogy bejelentették az orosz ellenzéki vezető halálát – írja a BBC.

Julija Navalnaja egy biztonsági konferencián szólalt fel Németországban. Azt mondta, férje halálhíre állami forrásokból érkezett, így nem tudja, hogy el szabad-e hinnie a hírt. „Nem igazán hihetünk Putyinnak és kormányának” – mondta. Majd hozzátette, hogy ha igazak a férje haláláról szóló hírek, Putyinnak és szövetségeseinek személyes felelősséget kell viselniük ezért, és mindenért, amit Oroszországgal tesznek.

„Arra kérek mindenkit, aki itt van, hogy fogjon össze és segítsen megbüntetni az orosz rezsimet” – mondta Julija Navalnaja.

Navalnij utolsó üzenete egyébként pont a feleségének szólt. A politikus az ügyvédein keresztül tudott valamennyire kommunikálni a külvilággal, üzeneteket adott nekik, amelyeket csapata aztán közzétett az interneten. Az utolsó bejegyzés az Instagramján mindössze két napja, február 14-én jelent meg. Ez egy Valentin-napi üzenet volt feleségének, egy közös képpel illusztrálva.

„Városok [és] több ezer kilométer vannak közöttünk. De érzem, hogy minden másodpercben közel vagy, és egyre jobban szeretlek” – áll a bejegyzésben.

Az orosz politikus édesanyja, Ljudmila Ivanovna Navalnaja szintén megszólalt fia halálhírével kapcsolatban. Azt nyilatkozta, hogy fia „élő, egészséges és vidám” volt, amikor utoljára látta őt február 12-én. Ezt igazolni látszik, hogy egy csütörtöki bírósági meghallgatáson Alekszej Navalnij még jó kedélyűnek tűnt, nevetett és viccelődött is.

„Nem akarok részvétnyilvánításokat hallani” – tette hozzá Ljudmila Navalnaja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!