Ismét kórházba került az amerikai védelmi miniszter

2024. február 12. – 05:40

Másolás

Vágólapra másolva

Ismét kórházba került Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter – jelentette be a Pentagon szóvivője.

A minisztert sürgősséggel vitték a Washington melletti Bethesdában működő Walter Reed Katonai Egészségügyi Központba. Azt hivatalosan nem lehet tudni, hogy miért került kórházba, sajtóhírek szerint gyulladás léphetett fel a testében. A CNN hólyagproblémákról ír.

Lloyd Austint nemrég prosztatarák miatt műtötték. Később kiderült, hogy egy húgyúti fertőzés miatt a műtét után újra kórházba került, erről azonban napokig nem tájékoztatta a Fehér Házat. Lloyd Austin január végén tért vissza a Pentagonba, akkor azt mondta: vállalja a felelősséget a történtekért.

Lloyd Austin az eredeti tervek szerint kedden Európába utazott volna az Ukrajna támogatására alakult nemzetközi kontaktcsoport ülésére, valamint a NATO védelmi miniszteri tanácskozására. Pat Ryder szóvivő szerint egyelőre korai megmondani, hogy a miniszter tud-e utazni.

A miniszter hivatali feladatait az újabb kórházi kezelés idején ellátja, az ehhez szükséges minősített kommunikációs rendszereket magánál tartja – mondta a Pentagon szóvivője. Hozzátette: a miniszterhelyettes készen áll arra, hogy szükség esetén átvegye a védelmi miniszteri funkcióval járó feladatokat.

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!