Lemondott a koronáról az ukrán származású japán szépségkirálynő, mert viszonya volt egy házas férfival

2024. február 6. – 07:47

Másolás

Vágólapra másolva

A Miss Nippon szépségverseny ukrán származású győztese lemondott a koronáról, miután egy helyi bulvárlap beszámolója szerint viszonya volt egy nős férfival – írta a BBC.

A 26 éves Karolina Shiino két hete nyerte meg az egyik legrangosabb japán szépségversenyt, de a győzelme nyilvános vitát váltott ki a származása miatt. Míg egyesek üdvözölték, hogy egy honosított nő kapta a koronát, mások szerint viszont nem képviseli a hagyományos japán szépségideált – írta a Kyodo News.

Shiino Ternopilban született, ötéves volt, amikor a szüleivel Japánba költözött, Nagojában nőtt fel. Korábban azt nyilatkozta, hogy az identitása teljes mértékben japán, a győzelme utáni köszönőbeszédében azt mondta: „Sokszor nem fogadtak el japánként, de hálával tölt el, hogy ma japánként ismertek el.”

A felháborodás közepette egy helyi magazin egy állítólagos viszonyról szóló leleplezést tett közzé. A Súkan Bunshun arról számolt be, hogy Shiino kapcsolatot létesített egy nős orvossal. A férfi nem nyilatkozott a kapcsolatukról.

A Miss Nippon szépségverseny szervezői először még megvédték Shiinót, mondván, nem tudta, hogy a férfi házas. Hétfőn azonban a szervezők közölték, hogy a nő bevallotta, hogy tudott a férfi házasságáról és arról is, hogy családja van. „Bocsánatot kért a félrevezetésért, és a szervezők elfogadták a címről való lemondását” – közölte a Miss Japan Szövetség.

Shiino közleményben kért bocsánatot a rajongóitól és a nyilvánosságtól. Azt írta az Instagramon, hogy félelemből és pánikból cselekedett, amikor a viszonyáról szóló hírre reagált. „Őszintén sajnálom, hogy hatalmas bajt okoztam, és hogy elárultam azokat, akik támogattak” – írta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!