Lövöldözés volt egy isztambuli bíróság előtt, két támadót megöltek a rendőrök

2024. február 6. – 11:42

Másolás

Vágólapra másolva

Hatan, köztük három rendőr megsebesült egy isztambuli bíróság előtti lövöldözésben kedd – közölte a török belügyminisztérium, amely terrorcselekménynek minősítette a támadást. Két támadóval, egy nővel és egy férfival végeztek a biztonsági erők.

A belügyminisztérium tájékoztatása szerint kedd délelőtt egy férfi és egy nő támadást kísérelt meg egy ellenőrzőpont ellen a caglayani igazságügyi komplexum előtt a török nagyváros európai részén, a Kagithane negyedben – írta az MTI. A közlés szerint a terrortámadást a DHKP-C (Népi Felszabadítási Párt-Front) nevű szélsőbaloldali csoport követte el.

„Terrortámadási kísérletet hajtottak végre a caglayani bíróság épülete előtti ellenőrzőponál. Kiderült, hogy a két áruló – név szerint E.Y. és P.B. –, akiket semlegesítettek, a DHKP/C terrorszervezet tagjai voltak” – írta Ali Yerlikaya török belügyminiszter az X-en.

A sebesülteket a helyszínre érkező mentősök kórházba szállították. Az Anadolu hírügynökség információi szerint a sebesült rendőrök nincsenek életveszélyben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!