Tíz mágnesgolyót nyelt le egy brit fiú, csak a halála után derült ki, hogy ezért fájt a hasa

2024. február 3. – 15:53

Másolás

Vágólapra másolva

A halottkém az elvégzett vizsgálata végén külön figyelmeztetett pénteken a mágnesgolyók veszélyeire, miután meghalt egy nyolcéves brit fiú, aki tízet is lenyelt belőlük, írja a BBC.

A Harrogate-ben élő fiú két nappal a 2022. október 2-i halála előtt kezdett hasi fájdalomra panaszkodni. Az anyja elment vele az orvoshoz, de ott feltételezett vírusfertőzést állapítottak meg nála, fájdalomcsillapítót kapott, és hazaküldték.

Enni nem tudott, de többször úgy tűnt, hogy jobban van, aztán megint rosszabbul lett. Miután két nappal később rosszabbodott az állapota, az apja azt tervezte, hogy visszamegy vele a kórházba. Azonban a fiú elvesztette az eszméletét. Apja után a kiérkező mentők is próbálták újraéleszteni, de aztán a kórházban halottnak nyilvánították.

A halála után elvégzett vizsgálatok megállapították, hogy a fiú lenyelt tíz, egyenként három milliméter átmérőjű mágnesgolyót, amelyek összeálltak. Ezek elzárták, és perforálták a bélcsatornát, ez vezetett végül a halálához.

Az is kiderült, hogy a mágneses játékot a fiú és testvére ajándékba kapták, és egy hónapig minden gond nélkül játszottak vele. A fiú egyszer sem mondta, hogy lenyelt volna belőlük, és a szülők sem látták, hogy bármikor a szájába vette volna a golyókat, ezért nem is gyanakodtak erre.

A rendőrség vizsgálta annak a lehetőségét is, hogy a fiú esetének köze lehet-e egy TikTokon terjedő, és az orvosok által veszélyesnek nevezett kihíváshoz, amelyben „piercinget imitáltak”, de a BBC szerint nem találtak erre bizonyítékot.

A Daily Mail szerint a rendőrség talált olyan videót, amelyen a fiú arról beszélt a testvérével, hogy a közösségi médiás profilokat fel lehet lendíteni valami bevállalóssal. Azonban a rendőrség szerint nem volt TikTok-fiókja, bár a vizsgálatban azt is jelezték, hogy más platformon is meg lehet nézni a videókat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!