Korzikán kapták el azt az olasz maffiózót, aki összecsomózott ágyneműkön mászott ki egy szardíniai börtönből

2024. február 2. – 22:23

Másolás

Vágólapra másolva

Amikor 2023 februárjában ágyneműket összekötözve mászott ki egy szardíniai börtön szigorúan őrzött szárnyából, szökése humoros gegnek tűnt, valójában egyáltalán nem olyan szórakoztató Marco Raduano története, hiszen a napokban Korzika szigetén elfogott férfi az ötödik maffiának is nevezett Gargano klán feje, írja a Guardian.

A 40 éves Raduano az Adriai tenger partján található Vieste városából származik, és a viszonylag ismeretlen, foggiai székhelyű bűnszervezet tagjaként éppen 24 éves börtönbüntetését töltötte bűnszervezetben való részvételért, kábítószer-kereskedelemért, valamint illegális fegyvertartásért. Az Europol szerint Raduano könyörtelen gyilkos, aki nemcsak emberölésért, de zsarolási ügyekért is felelős.

További adalék az ügyhöz, hogy az ügyészek szerint olyan bűnözői csoportról van szó, amelyet nagy fokú agresszió és erőszak jellemez, és amely az általa elkövetett emberölések áldozatainak holttestét disznókkal etette meg, hogy ne hagyjon nyomot. A Foggiában működő bűnszervezet, a feltételezések szerint több mint 360 embert ölt meg csupán Gargano térségében, és a gyilkossági ügyek 80 százaléka továbbra is megoldatlan.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!