Megszólalt a magyar-izraeli lány, akit húgával együtt túszul ejtett a Hamász

2024. február 1. – 09:47

Másolás

Vágólapra másolva

Interjút adott az egyik izraeli csatornának a tizenöt éves Dafna Eljakim, az a magyar-izraeli lány, akit október 7-én a kishúgával együtt túszul ejtett a Hamász. Ötvenegy nap rabság után szabadultak ki, most először szólaltak meg a nyilvánosság előtt.

Dafna és Ela édesapjuknál és annak új családjánál töltötték az ünnepet, amikor megtámadták őket a gázai határnál lévő kibucukban. Édesapjuk az ágy alá bújtatta el őket, amikor a dzsihadisták behatoltak a településre.

„Amikor betörtek a házunkba, elkezdtek lövöldözni. Az ajtóba lőttek, majd apát lábon lőtték. Ekkor kirángattak minket az ágy alól és elkezdték élőben közvetíteni, mi történik”

– mesélte.

Amikor megérkeztek Gázába, rengetegen rohantak utánuk, mert meg akarták verni őket. A túszejtőik gyorsan egy házba vitték őket és rájuk zárták az ajtót. Ott egy héberül beszélő orvos látta el a sebesüléseiket: Dafnának a fülét és vállát egy-egy repesz találta el, a hétéves Elának az ujjai és lába sérült meg a támadás során.

Dafna Eljakim – Forrás: Channel 12
Dafna Eljakim – Forrás: Channel 12

A rabság során alig kaptak enni, többször megfenyegették őket, hogy megölik, egy ízben pedig menekülniük is kellett, miután az izraeli légierő pont azt az épületet vette célba, ahol ők is raboskodtak. Ekkor hidzsábba öltöztették a lányokat, és rájuk parancsoltak, hogy egy szót se szóljanak, mert más gázaiakkal együtt egy óvóhelyre vitték őket. A két lány végül 51 nap után szabadulhatott ki a Hamász fogságából egy túszalku keretében. (Hetek.hu)

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!