Videóra vették, ahogy az ukrán drónok elsüllyesztik az orosz hadihajót

2024. február 1. – 18:17

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán hírszerzés bejelentette, hogy a Krím félsziget nyugati oldalánál lévő Donuzlav közelében elsüllyesztette az orosz hadiflotta Ivanovec nevű rakétás korvettjét. A BBC tudósítása szerint a csütörtök hajnali támadást a 13-as különleges egység hajtotta végre.


„A hajótestet olyan közvetlen találatok érték, és olyan sérüléseket szenvedett, hogy az egyik oldalára dőlt és elsüllyedt” – írták a Telegramon az ukránok. Olekszandr Scserba külügyminisztériumi tisztviselő lenyűgözőnek nevezte az akciót.

A hajó értékét 60-70 millió dollárra becsülik.

Az ukránok a fentebbi videót is nyilvánosságra hozták a támadásról, amin jól látható, hogy két találat is éri a hadihajót, majd egy robbanás is jól érzékelhető, feltehetően ekkor robbantak fel a hajón lévő rakéták. Az orosz legénység mentését elkezdték a közelben állomásozó egységek.

Ukrajna már korábban is végrehajtott sikeres támadásokat a Fekete-tengeren, a Moszkva nevű zászlóshajót is megsemmisítette még 2022 áprilisában, egy másik orosz hajó sérülését tavaly decemberben az orosz hatóságok ismerték el. A Novocserkasszkra a légierő mért csapást.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!