Öt év börtönt is kaphat két francia, akik szórakozásból lökdöstek árokba bicikliseket

2024. január 31. – 16:46

Másolás

Vágólapra másolva

Megkezdődött a franciaországi Toulouse-ban annak a két francia férfinek a bírósági tárgyalása, akiket tavaly azért tartóztattak le, mert azzal szórakoztatták magukat, hogy az ország délnyugati részén, csendes vidéki utakon lökdöstek bicikliseket az árokba – írja a La Depeche.

A lap szerint a 20 és a 22 éves férfi több hónap alatt összesen kilenc biciklist támadott meg, az első eset pedig még tavaly áprilisban történt. Az egyik áldozat április 5-én ment ki bringázni, menet közben azonban egy autó elkezdte követni őt, pedig meg is tudta volna előzni. Néhány perccel később aztán a kocsi besorolt mellé, az anyósülésen ülő férfi pedig belelökte őt az árokba, amitől könnyebb sérüléseket szenvedett.

A férfit annyira sokkolta az incidens, hogy csak később jutott eszébe, hogy nem írta fel az autó rendszámát, de így is bejelentést tett a rendőrségen, ahol kiderült, hogy mások is jártak már hasonlóan a környéken. A következő napokban aztán újabb áldozatokat szedtek a bringaborogatók, volt, akinek kiugrott a válla, másnak pedig a kulcscsontja tört el.

Miután a módszer minden esetben az volt, hogy egy autóból kinyúlva lökdösték a bicikliseket, a helyi csendőröknek sikerült is felgöngyölíteni az ügyet, a két fiatal férfi pedig akár öt év börtönt is kaphat, ha bűnösnek találják őket. Egy több biciklist is képviselő ügyvéd egyébként a France Inter rádiónak azt mondta, miután a két férfi lelökött valakit a biciklijéről, röhögve elhajtottak a helyszínről, szóval a jelek szerint az egyetlen indíték az volt, hogy szórakoztatónak találták a dolgot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!