Elutasították Cher kérelmét, nem lehet a mentális problémákkal küzdő fia gyámja

2024. január 30. – 14:40

Másolás

Vágólapra másolva

A Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróság bírája elutasította Cher kérelmét, hogy ideiglenes gyámságot rendeljen el fia, Elijah Blue Allman felett – írja a BBC.

Cher tavaly december végén indítványozta, hogy ideiglenes gondnokságot kaphasson a fia pénzügyei felett, mivel az énekes szerint gyereke a mentális problémái és a drogfüggősége miatt nincs olyan állapotban, hogy racionális döntéseket hozzon a pénzügyeit illetően. A beadvány szerint Cher attól félti a 47 éves gyerekét, hogy a gondjai miatt a rendelkezésére álló vagyonát kábítószerekre költi, és a végén nem marad pénze arra, hogy eltartsa magát, így veszélybe sodorja az életét.

Allmannek több drogtesztet is be kellett mutatnia az eljárás során. A bíróság végül úgy ítélte, sikeresen bizonyította, hogy jelenleg nem fogyaszt kábítószert, és képes kezelni a saját pénzügyeit.

A gyámságot általában olyan személyek számára ítéli meg a bíróság, akik nem képesek saját döntéseik meghozatalára, például demenciában vagy más mentális betegségben szenvedők számára. Gondnokság alá helyezhetik a személy pénzügyi vagy személyes ügyeit, esetleg mindkettőt.

Médiabeszámolók szerint az énekesnő ügyvédei a bíróságon azzal érveltek, Allman mentális problémái miatt képtelen felelősségteljesen gondoskodni a saját pénzügyeiről.

„Nem kérdőjelezem meg, hogy Chert a fia iránti aggodalom vezérli. Azt sem gondolom, hogy, Allman megkérdőjelezné ezt” – fogalmazott az ítéletben a bíró, aki arra jutott, az énekesnő jogi csapatának érvei nagyrészt feltételezéseken és félelmeken alapulnak, és nem állják meg a helyüket.

A történet itt nem ért véget, márciusban Cher ismét próbálkozhat – akkor a hosszú távú gyámság megállapításáról dönthet a bíróság.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!