Az erotikus csáberő veszélyeire figyelmeztet a kínai állambiztonsági minisztérium furcsa kampánya

2024. január 26. – 14:25

Másolás

Vágólapra másolva

Tanmesének is beillő bejegyzést tette közzé a kínai állambiztonsági minisztérium a Facebook ottani megfelelőjén, a WeChat közösségi médiaplatformon. A Szépségre vadászol, lehet, hogy te leszel a préda című bejegyezésben arról írnak, hogy más országok titkosszolgálatai olykor az erotikus csáberő segítségével próbálják tőrbe csalni áldozataikat, majd arra kényszerítik őket, hogy adjanak át nekik Kína számára érzékeny, titkos információkat.

A különös médiakampányról beszámoló BBC szerint a kínai titkosszolgálati tevékenységeket lefedő minisztérium bejegyzése egy bizonyos Li Si esetének bemutatásával folytatódik. A férfi egy meg nem nevezett állami cégnél dolgozott, és éppen hivatalos úton járt egy másik országban, amikor munka után egy olyan szórakozóhelyet ajánlottak neki a szállodában, ahol választhatott magának egy nőt éjszakára.

A folytatás szerint a férfi akkor került nehéz helyzetbe, amikor ismeretlen egyenruhások törtek rájuk a hotelben, majd fényképeket készítettek a légyottról, és hosszú időn át ezekkel zsarolták, hogy bizalmas információkat adjon át. A kínai állambiztonsági minisztérium mindenkit óva int a hasonló helyzetektől, a poszt szerint pedig Li Si hosszú jogi eljárás elé néz.

A BBC megkérdezte az ügyről Ian Chongot, a Carnegie China nevű szervezet munkatársát, aki szerint nem valószínű, hogy mostanában a korábbinál több olyan eset történt, amikor a posztban részletezett módszerrel próbáltak kínaiakat kémkedésre bírni. A Chong szerint valószínűbb, hogy a hasonló közlések inkább a kínai vezetés általános szorongását és a külvilággal kapcsolatos fenyegetettség érzését tükrözi.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!