Ötven zacskó kokaint foglaltak le a vallon-brüsszeli közoktatási miniszter irodájában

2024. január 26. – 14:29

Másolás

Vágólapra másolva

Ötven csomag kokaint foglaltak le Caroline Désir vallon-brüsszeli oktatási miniszter hivatalában. A kábítószer Mekki Vanhaelené volt, aki a kabinet pénztárosaként dolgozott, Vanhaelen Fadila Laanan szocialista képviselő, volt kulturális miniszter fia.

A pénteken a brüsszeli ügyészség közölte, hogy 2023 decemberében a miniszteri hivatalban találták meg a kábítószert, és letartóztattak egy személyt, akit kábítószer birtoklásával és kereskedelmével vádoltak meg. A belga Sudinfo lap szerint Vanhaelent otthonában tartóztatták le, és tízezer eurót is lefoglaltak tőle.

Jean-François Mahieux, a miniszter szóvivője azt mondta, hogy december 13-án értesültek Vanhaelen letartóztatásáról, majd másnap elbocsátották a hivatalból, de ugyanaznap rendelte a rendőrség házkutatást a férfi minisztériumi irodájában is, ahol körülbelül ötven fehér port tartalmazó tasakot találtak a rendőrök. A szóvivő azt is közölte, hogy a minisztériumból senki mást nem gyanúsítottak meg a rendőrök. A kabinet együttműködött, és minden olyan helyiséget megnyitottak a rendőrök előtt, ahova Vanhaelennek kizárólagos belépése volt.

Az ügyészség összesen nyolc embert gyanúsított meg, hatukra elfogatóparancsot adtak ki és előzetes letartóztatásukat kezdeményezték, két gyanúsított szabadlábon védekezhet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!