Kigyulladt Oroszország egyik csepfolyósítottföldgáz-telepe, a helyiek drónokat hallottak

2024. január 21. – 11:07

Kigyulladt Oroszország egyik csepfolyósítottföldgáz-telepe, a helyiek drónokat hallottak
Tűzoltók oltják az Oroszország legnagyobb cseppfolyósított-földgáztelepén keletkezett tüzet – Fotó: Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap hajnalban tűz ütött ki Oroszország egyik csepfolyosított-földgáztelepén, a Balti-tenger partján található Ust-Luga kikötőjében, ahol jelenleg is küzdenek a lángokkal a tűzoltók, írja a Reuters beszámolója alapján Guardian.

A tűz keletkezésének körülményeit egyelőre vizsgálják, a gáztelep személyzetét pedig evakuálták Alekszandr Drozdenko, a leningrádi régió kormányzója szerint. A Shot nevű orosz hírügynökség a helyiek beszámolói alapján arról írt, hogy a drónok zúgását hallották a levegőben, mielőtt felcsaptak a lángok. Egy másik helyi hírügynökség szerint két drónt láttak a levegőben, amelyek Szentpétervár irányába repültek, majd robbanások hallatszottak a gáztelep irányából.

Az X (korábbi nevén Twitter) közösségi médiaplatformon terjedő videók alapján nagy kiterjedésű tűzről van szó és az esetről szóló posztok többségében azt írják, hogy az ukránok által végrehajtott dróntámadása okozta a tüzet a Szentpétervártól mintegy 170 km-re nyugatra, az észt határtól pedig 35 kilométerre lévő terminálban.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!